duminică, 19 aprilie 2020

Fotografia VS COVID-19

Bună tuturor și bine v-am regăsit pe blogul meu!
A trecut ceva timp de la ultima postare, a fost o perioadă grea, de atunci și până acum s-a instalat și la noi virusul numit...COVID, aia e🤷‍♂️.
De vreo lună de zile și eu stau numai în casă  și tocmi din acest motiv mi-a venit ideea să vă vorbesc despre fotografie,  fotografiat și ce soluții are fotograful care este izolat în casă.

Pentru a realiza acest articol am făcut apel la niște oameni foarte dragi mie, unii dintre ei fotografi cu mii de abonați și sute de postări pe INSTAGRAM.
Chiar așa, vă aștept și pe profilul meu de Instagram .

Pentru început vă voi povesti despre propria experiență ca fotograf în izolare.
Eu de o lună de zile am făcut în așa fel încât să mențin un anumit ritm de postat, asta însemnând la 2-3 zile, lucru care a reprezentat și un real succes, postările au primit un număr mai mare de aprecieri, sfat pe care mi l-a dat o prietenă foarte bună (să-ți dea Dumnezeu sănătate Diana❤🤗).
Am plecat de la fotografii făcute din balcon până la selfie(lucru care mă uimește de fiecare dată când pun un selfie este numărul mare de aprecieri, sunt mai apreciat decât Sfinxul din Bucegi🤣).
Mai jos vă las câteva dintre fotografiile realizate în perioada aceasta.


Poza asta are o poveste foarte drăguță, a fost editată cu setările folosite pentru o altăpozăfără nici o legătură cu asta, rezultatul mi s-a părut mult prea tare pentru a nu o posta.
Voi ce părere aveți? 

Un selfie fresh :)))

🔥

Poză în poză 

Legends never die
PEGAS🚲❤

FENG-SHUI

Pentru a face poza asta am urmat niște idei de fotografie

Mustang la dimensiuni reduse

E uimitor ce fotografii poți face cu un spot, o sticlă de vin și un pahar.

Alt cadru😁

Din nou, m-am inspirat de la cineva,  veți vedea în continuare de la cine😉

Eu și Niko, fiecare cu oglinda și reflexia lui, sau aproape, mi-a luat-o și pe a mea🤣Poză veche, refăcută sau chiar transformată.

Nikonel🤗

Tot Nikonel❤


Ea e Andreea, e cel mai fotogenic model din fotografiile mele cu oameni❤


Pe Andreea o găsiți AICI.🤗

Acum să vedem cum au procedat alții 😊

Voi începe cu draga mea prietenă, Diana.❤

Este creator de conținut pe insta, o găsiți aici .
În anumite zile, după ce îi vine o idee machiaje( adoră să facă asta), a unor idei de poze, sau pur și simplu vede ceva care o inspiră,  aplică de obicei ziua următoare, asta după ce între timp își finisează ideea.
Pozele și le face cu telefonul în intervalul 15-18 când are o lumină mai bună, de fiecare dată schimbând locuri și lucruri de prin casă. 

E o dulceață de fată, or să vă placă postările ei.😊


Ea este Diana😊❤Următoarea la rând este Cristina Maria Stan(Kitty)

Iată ce ne spune ea

Eu: În perioada asta, cum procedezi ca să realizezi fotografiile acum când nu poți să ieși din casă?

Kitty: "Datorită limitării din perioada asta am început să încerc idei pe care le aveam de ceva vreme, însă din cauza jobului care e tot în domeniul fotografiei dar îi ocupând mult timpul, nu am putut să le pun în aplicare.
Dar acum că am timp și am și mediul prielnic, în confortul casei mele, am început să mă joc cu umbrele, cu lumina naturală.
Am avantajul de a sta la mansardă, iar lumina bate de sus, absolut superb M-am jucat cu setările, în special cu diafragma și timpul de expunere, până am obținut rezultatul pe care îl am aveam în minte."

Eu: Ce probele apar în perioada asta la realizarea fotografiilor?

Kitty: "Fiind eu modelul, mi-a fost mai greu, pentru că sunt extrem de pretențioasă. Probabil, dacă aș fi avut model, ideea mi-ar fi plăcut la fel de mult, însa, cu siguranță, setările nu ar fi fost aceleași.
În principiu cam asta e, eu sunt și o fire care nu suportă să se simtă neproductivă.
Iar în circumstanțele astea, mă leg de orice colț din casă, în special unde bate lumina. Și încerc unghiuri diferite.

Eu: Ce ți-ai propus să faci în continuare?

Kitty: De ieri m-am hotărât să mă focusez pe detaliile trupului, în special fața și zona gâtului, pentru ca mi se pare fascinant cum se văd, într-o anumită lumină.

Eu: Ai ceva să le transmiți urmăritorilor?

Kitty: Că le transmit multă sănatate, creativitate, productivitate și să nu renunțe la ceea ce iubesc să facă, oricât de limitați se simt, mai ales în perioada asta.

Aveți aici câteva poze făcute de ea, pentru mult mai mult conținut de calitate intrați pe acest acest LINK. Vă spun eu, veți adora pozele ei.😉😍


La ea m-am referit când am spus că m-am inspirat de la cineva.😁
Mersii🤗

🔥Spuneți și voi, e mișto poza🔥


Ador poza asta❤🔥
Trebuia să vă arăt 😊


Ultima dar nu cea din urmă este Dăneț Ioana Sorina
Pe ea o puteți găsi aici pe Insta și pe Facebook.

Eu: Spune-mi, tu cum procedezi să realizezi  fotografiile?

Dăneț: Fotografia mi se pare un mod de expunere a artei și dacă poți exprima prin poze ce simți, cine ești, ce îți place, pentru mine este mai mult decât suficient.
Sunt foarte sceptică atunci când vine vorba de un unghi bun, de modul cum arat, de mood-ul pe care îl am atunci când le fac.

Eu: Acum cu perioada asta, când ești nevoită să stai în casă, ce probleme întâlnești când vine vorba de fotografii și realizarea lor?

Dăneț: Având în vedere perioada actuala, singurul lucru ce ma deranjează ar fi cadrele puține de care dispun în locuință.
Cumva încerc să mă adaptez și sa rămân conectată cu prietenii prin intermediul pozelor chiar și acum.

Încă o fată extrem de frumoasă care face niște poze extraordinare 😊😘📸


Un alt respondent (tot fată), o găsiți aici, a spus că postează poze mai vechi și mesaje de încurajare.


După cum ați putut observa, fetele pot fi pline de idei extraordinare în situații ca cea în care ne aflăm.

Am rugămintea la voi dragilor să intrați atât pe profilul meu de Instragram să dați follow, cât și pe link-urile către cele ale fetelor, cărora vreau să le mulțumesc încă odată mult de tot pentru ajutor și colaborare.😊
Vă pup și vă iubesc! 😘❤❤

Mesajul meu către voi dragilor ește să fiți puternici, uniți cu gândul și cu sufletul atât celor cu cei dragi, cât și cu restul. RESPECTAȚI recomandările autorităților, STAȚI ACASĂ, pentru că asta a și fost ideea acestui articol, oamenii pe care vi i-am prezentat sunt și ei oameni care adoră să se distreze, să se plimbe, să fie liberi. Dar uitați, ei stau acasă și încă crează, nu s-au oprit din a visa și a face ce le place.
Nicăieri nu e mai bine și mai sigur ca acasă.
Vom trece și peste această perioadă de grea încercare, dar depinde de noi să fim responsabili.

Până data viitoare,  vă mulțumesc că ați fost și astăzi alături de mine, nu uitați că aștept păreri și sugestii în secțiunea de comentarii.


HRISTOS A ÎNVIAT!  FIE CA LUMINA SFÂNTĂ DE LA IERUSALIM SĂ VĂ ADUCĂ ÎN PRIMUL RÂND SĂNĂTATE, LINIȘTE ȘI NUMAI BINE.

#STAIACASĂ
#PAȘTEFERICIT
#BUNĂDIPOZIȚIE
#LOVEMAXIM


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu