luni, 27 februarie 2017

Jumătatea Sălbatică de Sally Green - Recenzie

Sinopsis:

Al doilea volum al trilogiei HALF LIFE

După ce şi-a întâlnit tatăl, pe Marcus, temutul Vrăjitor Negru, şi a primit de la acesta cele trei daruri, semnul devenirii unui Vrăjitor cu drepturi depline, Nathan luptă pentru supravieţuire, hăituit de Vânătorii Consiliului şi mânat constant de dorinţa de a-l regăsi pe Gabriel şi de-a o salva pe Annalise.
Adevărata provocare însă este să înveţe să-şi controleze Darul proaspăt descoperit, latura sălbatică a sinelui, sursa unei puteri ce ameninţă să spulbere totul în calea ei. Iar miza nu e numai propriul său destin, ci destinul întregii lumi a Vrăjitorilor.

Recenzie:

“Jumătatea sălbatică” este mai palpitantă şi mai surprinzătoare decât “Jumătatea rea”. Viaţa lui Nathan se schimbă şi trece prin mai multe aventuri, dar se luptă cu el însuşi pentru ceea ce face fără voia lui.
În acest volum, scopul lui Nathan e foarte clar; trebuie să îl găsească pe prietenul său, Gabriel, trebuie să o recupereze pe Annalise de la Mercury, dar cel mai important e să nu fie găsit de Vânători.
Volumul acesta mi-a plăcut mai mult decât precedentul, cu toate călătoriile, luptele dar și scenele romantice care mie mi-au plăcut :)))
Romanul l-am citit cu sufletul la gură dar mai lent ca primul pentru că nu doream să ratez nici un amănunt. Nu se citește prea ușor pentru că te ține în suspans și trebuie să citești încontinuu ca să afli ce se întâmplă în continuare.  Mi-a plăcut foarte mult și chiar are legătură cu volumul trei pe care deja l-am citit jumătate și va spun că e super.
Mi-a plăcu ideea darului lui Nathan de a se preschimba în orice animal după ce a reușit să și-l controleze :)


Finalul a fost foarte neprevăzător. Chiar m-am simțit ca Nathan la final, șocat dar și supărat pe faptul că Marcus a fost ucis de nesuferita de Annalise chiar și după câte a făcut Nathan pentru ea ://
Prost a fost că nu l-a ascultat pe tatăl său, asta e o lecție pentru toți cei care spun că să trăiești așa, ca un roboțel tălâmb fără judecata și doar cu pretenții și figuri. Fetele nu mai sunt ce erau odată, nu mai ști ce să crezi. Eu sunt să fiu sincer, am și prezență feminină dar de încredere și de ajutor, vă mulțumesc fetelor <3  Asta a fost o refulare a mea pe acest subiect.
Cârligul de final a fost unul mai bun ca precedentul,Half Life e o serie și e normal ca în primele două volume finalul să fie deschis.
Deși genul fantasy e considerat un gen literar de nișă, nu mă voi opri niciodată din a citi genul acesta pentru că îl ador și abia l-am descoperit. Consider că trilogia Half Life e diferită față de celelalte cărți young adult, comparată cu Harry Potter de exemplu.

Cam asta a fost recenzia, sper că v-a plăcut iar cei care nu au citit încă seria îi invit cu drag  să o facă.
Aveți recenzia volumului precedent AICI.

Melodii:
noua melodie prefera
O melodie simpatică
coming soon =>

Vă aștept în secțiunea de comentarii cu păreri, sfaturi și ce mai vreți voi.
Mulțumesc pentru atenția acordată, până data viitoare, numai bine, aveți grijă de voi :)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu