joi, 5 iulie 2018

TURISTUL de Olen Steinhauer - Recenzie


Bună tuturor şi bine v-am găsit pe blogul meu!
După cum am spus în Book Haul, astăzi voi face recenzia cărții TURISTUL.
Să începem!

Sinopsis:

Milo Weaver, alias Charles Alexander, se află într-un punct crucial al
vieţii sale. Agent al unei secţiuni aparte a CIA funcţionând sub numele
de Turism, şi-a găsit în sfârşit liniştea renunţând la munca de teren şi
întemeindu-şi o familie. Însă totul se schimbă în momentul în care şeful
său, Tom Grainger, îl trimite să investigheze o agentă a Turismului
aflată la Paris, Angela Yates, veche prietenă şi colaboratoare de-a sa,
bănuită că vinde informaţii. Moartea subită a acesteia şi faptul că
Weaver este ultimul care o vede în viaţă îl trimit pe acesta într-o
cursă nebunească la capătul căreia îşi va descoperi şi accepta adevărata
identitate.

Recenzie:


Cu siguranţă ce mai tare carte de spionaj din câte am văzut, iar acel număr 18 din preţul ei mi-a fost ca un semn că va merita şi așa a şi fost.
O carte bine scrisă cu o poveste făcută asemenea unei anchete în care pui cap la cap toate detaliile alături de Milo, protagonistul cărţii. 
Acțiunea începe în perioada atacului terorist asupra Turnurilor Gemene din 11 septembrie 2001.


Toată această anchetă care s-a soldat cu moartea unor personaje care chiar te făceau să le îndrăgeşti şi să simţi o oarecare tristeţe în momentul în care acestea mor, toate acestea din cauza celor aflaţi în fruntea Companiei secrete de "turişti" care erau agenţi secreţi cu identităţi false, printre care şi Milo până să ajungă să lucreze pe cont propriu ca agent dublu.

Pistol Makarova

Cele mai dragi personaje pentru mine au fost Angela şi Milo care chiar se potriveu, formând o echipă foarte bună şi am regretat nespus momentul în care Angela moare...
Cartea este structurată în 4 părţi (Sfârșitul Turismului; Probleme ale breșei internaţionale a turiştilor; Turismul este arta de a povesti şi Începutul turismului).
Așa cum scrie şi în sinopsisul cărţii, totul se schimbă şi se complică foarte mult odată cu trimiterea lui Milo în misiunea care i-ar putea costa pe soția lui iubită și pe fiica vitregă de 6 ani pe care o dorește, o misiune de investigare a Angelei,
Steinhauer stabilește nenumărate scene-cheie la Disney World. Într-o secvență de acțiune tensionată, Milo introduce "fetele sale" unui agent rus retras, care se alătură misterios în timpul călătoriei lor cu trenul până la Space Mountain. La scurt timp după această însărcinare, Milo îndeplinește actul sacrificial de a lăsa soția și copilul în urmă când a fugit din ținutul Disney, cu doar câteva minute înainte ca agenții de securitate internă să intre pe ușă, intenționând să-l salte pentru uciderea unui alt agent, Angela.
Disney World & Space Mountain

Așa începând marea anchetă pentru a se afla adevărul despre TIGRU, asasinul plătit al Companiei, acest teribil personaj negativ îi spune lui Milo câteva secrete profesionale în schimbul răzbunării împotriva agentului (un "turist" corupt al şefului companiei, cu multe nume false, dar fără personalitate) "jihadului islamic global" care l-a injectat cu virusul SIDA şi astfel ucis., şi despre cine este cel care a coordonat toată activitatea legată de uscarea surselor de petrol ale Chinei prin destabilizarea anumitor guverne africane, în primul rând Sudan, care o furnizează.
În toată aceasta perioadă, Milo își continuă ancheta dar şi încercând să rămână ascuns de Departamentul de securitate care îl căuta.
Avenue of the Americans

Odată cu eliminarea agentului trimis de şeful companiei de către Milo, acesta obţine o identitate nouă pentru el şi familia lui însă ideea de a dispărea sub numele Dolan este respinsă de către Tina, soţia lui.
După o săptămână de stat ascuns, Milo se predă şi este reţinut timp de câteva luni,timp în care şefa Departamentului de securitate caută date pentru a afla adevărul despre identitatea lui Milo.
În cele din urmă ancheta se încheie odată cu sinuciderea lui Fitzhugh cae se dovedeşte a fi responsabil de toate cele întâmplate şi mărturiseşte în biletul său de adio.
Milo este eliberat însă finalul deschis al cărţii ne lasă cu o promisiune a acestuia de a se întoarece în Turism şi nimic concret legat de familie ceea ce te face să+ţi pui întrebări şi multe scenarii.
În concluzie a fost o carte foarte bună şi captivantă care m-a ţinut cu sufletul la gură şi mi-a captat total atenţia. O recomand!

Aceasta a fost recenzia, sper că v-a plăcut şi v-am făcut curioşi şi dornici de a o citi. 😊
O găsiţi la un preţ foarte bun aici.
Vă mulțumesc pentru atenţie.
Vă aștept cu păreri și sugestii în secțiunea de comentarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu